Konsten, naturen, ljuset, diabasen, svärtan, hemligheter, känslor, möten, mossan, myren, skogen . . .

För 32 år sedan startade första Konstrundan i Älmhult. Det har av olika skäl varit uppehåll under några år men nu blåser vi på glöden och sätter fart på energierna igen. Konsten lever, dukar spänns, leror knådas och ateljéerna städas inför påskhelgen 2012.

Älmhult är en liten ort tryggt placerad mellan mossar och myrar i skogslandet Småland. Hur präglas man av sin omgivning? Har konstnärerna och hantverkarna här ett alldeles eget uttryck? Åk runt mellan ateljéer och utställningslokaler och se själv. Det kommer att vara öppet under påsken 6-8 april mellan kl 11-16 alla dagar.

Skvattram, måleri av Inga Leo

Bilkyrkogården, foto Anders Agetorp

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Konsten, naturen, ljuset, diabasen, svärtan, hemligheter, känslor, möten, mossan, myren, skogen . . .

 1. Ann P skriver:

  Hoppas att alla är i full gång nu med förberedelserna inför konstrundan! Det vore kul att se vad alla håller på med. Skicka in lite tankar och bilder om vad som är på gång så vi håller bloggen levande.

 2. Lotta P skriver:

  Oj! Vilken fin blogg ni har gjort!
  Absolut ett fint forum för alla deltagare att synas. Personligen ser jag mycket fram emot att många lägger ut bilder så att jag kan se vad deltagarna arbetar med.

 3. Marianna Agetorp skriver:

  Årets konstrunda verkar få en väldig bredd, och det blir flera utställningsplatser att åka runt till. Själv har jag inte bestämt riktigt vad jag skall ställa ut. Men jag vill gärna blanda in ord, dessa fria former som kan säga så mycket. Och så tystnaden där emellan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s